Het Zakelijke Hart

Coaching

Wil je op een gezonde en ontspannen manier meer uit jezelf of je team halen?

Ken je jezelf goed genoeg om op een flexibele, rustige en volhoudbare manier te kunnen schakelen als je jezelf tegenkomt terwijl je onderneemt, leiding geeft of samenwerkt?

Ken jezelf en begrijp elkaar. 

Hebben jullie de juiste tools in huis om met elkaar de dialoog te voeren die ertoe doet zodat iedere stem gehoord wordt, je elkaar wezenlijk begrijpt en effectief samenwerkt?

Voor wie?

ZZP’ers die graag met mij werken zijn vaak kostwinner, multi-talented, hoogsensitief en willen positief bijdragen aan onze planeet. Ook (her)starters voelen zich thuis bij mij.

MKB’ers & hun teams die graag met mij werken zijn vaak gedreven, willen een volhoudbare verandering bewerkstelligen en zoeken mens-, proces-, resultaat- en ecogericht support.

Wat levert het op?

Wat er gebeurt in de buitenwereld is slechts een spiegel van wat er omgaat in je binnenwereld. Met mij werken betekent dat je je binnen- en buitenwereld op elkaar gaat afstemmen. 

Wat levert dit op? Meer rust, plezier, jezelf zijn, helderheid op waar je wel en niet voor staat, makkelijker keuzes maken en de richting in je bedrijf bepalen en resultaten behalen die bij jou passen. Heb je een team, dan kan ik je helpen dit ook samen met je team te laten bereiken.  

English speaking?

Be the change you wish to see in this world.

Mahatma Gandhi

Zelfstandig professional

Voorbeeld vraagstukken waarvoor je bij mij terecht kunt:

 • Heb je plannen die je niet uitvoert?
 • Last van uitstelgedrag, onzekerheid, malen in je hoofd, perfectionisme of zelf-sabotage?
 • Ben je vaak gespannen of heb je moeite met een gezonde begrenzing?
 • Verdien je te weinig als kostwinner? Wil je meer speel- en manoeuvreerruimte creëeren in het spanningsveld tussen de rollen van ondernemer en kostwinner in jezelf?
 • Is de balans tussen geven en nemen zoek?
 • Ben je hoogsensitief, multi-talented & neem je meer hooi op je vork dan je aankunt?
 • Heb je last van ‘visionaire chaos’? Boordevol ideeën maar waar te beginnen?
 • Heb je baat bij meer structuur, overzicht en planning?
 • Wil je nieuwe wegen inslaan maar mis je helderheid op de te nemen stappen?
 • Weet je eigenlijk niet eens wat je vraag is, maar wel dat het zo niet langer kan?

Nieuwsgierig?

Never underestimate the power of a small group of committed people to change the world. In fact, it is the only thing that ever has.

Margaret Mead

MKB'er & team

Voorbeeld vraagstukken waarvoor je bij mij terecht kunt:

MKB’er

 • Zoek je meer flexibiliteit in je leiderschap?
 • Heb je een nieuwe visie, maar nu de uitdaging hoe je je team meekrijgt? 
 • Mis je een sparringpartner die jou feedback geeft en/of helpt om structuur aan te brengen in je ideeën, uitdagingen en hoe deze te implementeren?
 • Heb je behoefte aan meer balans, innerlijke rust en ruimte voor jezelf?
 • Sta je op een kruispunt met de vraag: ‘Wat nu?’.

Team

 • Is er behoefte aan het creëren van rust, helderheid en alle neuzen dezelfde kant uit krijgen met behoud van ieders unieke inbreng en waarde?
 • Zoeken je zicht op de juiste waarden en toetsstenen voor de verandering en transitie die jullie voorstaan? 
 • Is er sprake van sabotage mechanismen? Denk aan van alles op het schaal van sarcastische grappen, roddel, slechte communicatie, elkaar tegenwerken tot openlijke conflicten?
 • Zoek je naar manieren om met je team dialogen te voeren die ertoe doen? 
 • Wil je veranderen, ontmoet je weerstand bij elkaar en wil je samen leren hoe je dit als team kunt hanteren om wel stappen te zetten?  

Kennismaken?

To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.

Ralph Waldo Emerson

Aanpak

Ik werk graag holistisch. Hiermee bedoel ik dat graag werk met zowel het mentale, emotionele en creatieve als het fysieke en intuïtieve weten van klanten. Daarnaast bepaal jij het tempo omdat ik geloof in jouw eigen-wijsheid. 

Als startpunt werk ik graag met een drijfverentest die helder maakt wat jou of jullie als mens drijft, waar je/jullie natuurlijke innerlijke bewegingen op gebaseerd zijn. Als je deze beweging honoreert resulteert dit in efficiënter en effectiever ondernemen. 

De test is een verlengstuk van het schildenmodel van de Innerlijke Familie. Dit model werkt uitstekend als denkkader en door specifiek taalgebruik om te helpen duiden welk ontwikkelingspad nodig is in jezelf, voor een team of organisatie; met ruimte voor zowel kwaliteiten als sabotagemechanismen. Psychologe Arienne Klijn van Lead4Real ontwikkelde dit model. Ik ben door haar opgeleid en werk af en toe met haar samen. 

Daarnaast zet ik de Business Roadmap in, mede ontwikkeld door dansmeester, coach en organisatieadviseur Jan-Pieter van Lieshout. Dit framework wordt sinds 2005  onder verschillende namen ingezet zoals Flowkompas bij Jan-Pieter zelf. Het geeft een 360-graden perspectief op jezelf, maar is ook toepasbaar op een project, programma of onderneming. Het werkt met het belangrijke verschil tussen management en leiderschap. Dit helpt bij het bepalen van welke interventies het meest zinvol zijn.

Beide modellen zijn uitermate praktisch, makkelijk te onthouden en helpen bij het (terug-) nemen van de regie over jezelf en je onderneming. 

Verder werk ik graag met de methode en technieken van familie- en organisatie opstellingen (Systemisch werken van Bert Hellinger), de talking stick en Deep Democracy. Deze werkvormen maken dat alle (innerlijke) stemmen en wijsheden gehoord worden. In teamcoaching gaat het dan bijvoorbeeld om de wijsheid van de minderheid bij meerderheidsbesluiten. 

Al mijn werk kan in het Nederlands of Engels

Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn.

Benjamin Franklin

In samenwerking met Studio Carmela Bogman heb ik een fysiek coaching model ontwikkeld. Door dit in te zetten krijgen mijn klanten een fysieke beleving van hun persoonlijke of professionele vraagstuk waardoor opgedane inzichten doorleefd zijn.