Het Zakelijke Hart

proces & project management

Wil je efficiënter, effectiever en met plezier resultaten behalen die kloppen?

Wil je goed van start gaan met een nieuw proces, project of programma? Er juist eentje uit het slop halen of zoek je begeleiding van begin tot einde?

Ken je onderneming & beïnvloed je resultaat.

Heb je helder wat het verschil is tussen management en leiderschap? En de invloed hiervan op het succes van je processen, projecten en programma’s én mensen? 

Voor wie?

ZZP’ers die graag met mij werken zijn vaak kostwinner, multi-talented, hoogsensitief en willen positief bijdragen aan onze planeet. Ook (her)starters voelen zich thuis bij mij.

MKB’ers & hun teams die graag met mij werken zijn vaak gedreven, willen een volhoudbare verandering bewerkstelligen en zoeken mens-, proces-, resultaat- en ecogericht support.

Wat levert het op?

In het Engels zei ik altijd  ‘Right first time and within budget” voor goed project of programma resultaat. Met mij werken betekent nu resultaten met oog voor mens, bedrijf én planeet, en ja, nog steeds binnen budget. 

Wat levert dit op? Jij blij, je team blij en onze planeet blij: win-win-win resultaten. Dit klinkt simpel en is het in feite ook, al betekent het wel de stappen zetten waar je zelf voor kiest.

English speaking?

Als je doet wat je altijd doet, krijg je de resultaten die je altijd krijgt.

Albert Einstein

Zelfstandig professional

Misschien dat je als ZZP’er denkt dat processen, projecten en programma’s alleen iets voor grotere organisaties zijn. Ja en nee. Qua taal wel, qua dynamiek niet. Ook jij hebt afgebakende taken die je binnen een bepaalde tijd, binnen budget en liefst op productieve wijze voor elkaar wil krijgen. En ook jij kunt voor de kwaliteit van de output afhankelijk zijn van derden zoals samenwerkingspartners. 

Wel is het zo dat bij ZZP’ers de scheidslijn tussen jezelf en je bedrijf flinterdun is. Daarom hebben vraagstukken van proces- of planmatig karakter bij ZZP’ers meestal ook een persoonlijke component, los van vaardigheden die je kunt leren.  

Vraagstukken waarvoor je bij mij terecht kunt:

  • Heb je behoefte aan een beter gestructureerd proces van je werkzaamheden?
  • Een goede planning voor klant-projecten nodig?
  • Wil je overzicht creëren en behouden van je werk?
  • Nodig om je een weg door je visionaire chaos te banen? 
  • Wil je uitvoeren wat je je voorgenomen hebt?
  • Behoefte aan een (jaar)plan dat bij jou past waardoor je jouw wensen, dromen en visie omzet in een concreet en zinvol plan?
  • Zoek je een tweede paar ogen voor je offertes, projectplannen of andere stukken voor jouw klanten? 

Onder coaching voor ZZP’ers beschrijf ik vraagstukken van meer persoonlijke aard. 

Meer weten?

When it's better for everyone, it's better for everyone.

Eleanor Roosevelt

MKB'er & team

Ik heb de voorbeeld vraagstukken waarvoor je bij mij terecht kunt, ingedeeld in drie typen: Start, Stuck en Safe. Lees voor ‘project’  ook proces of programma. 

SAFE is een acroniem voor optimale Strategy, Acceptance, Faith en Effectiveness van je project of programma. Zie hieronder onder Aanpak voor meer uitleg. 

  • Heb je een project waarbij je vooraf (meer) helderheid wilt op de visie, strategie, blauwdruk, waarden, outputs en resultaten? Waarbij het cruciaal is dat je met een gezonde teamspirit begint en helderheid hebt op de drijfveren van alle betrokkenen? Zoek je ondersteuning bij het maken van je plan of het creëren van stakeholder buy-in? Met mijn begeleiding ga je goed van START.
  • Is je project vastgelopen? Heb je last van vertragingen, conflicten en staat het resultaat onder druk? Kom je uitdagingen tegen op het gebied van je planning, budget of stakeholder buy-in? Zoek je hulp om je project weer op de rit te krijgen zodat je wél het gewenste resultaat oplevert? Met mijn begeleiding is je project niet langer STUCK, maar draait het weer.
  • Zoek je end-to-end ondersteuning? In SAFE-trajecten ben ik van begin tot einde betrokken zodat jij een SAFE-project realiseert.

Vrijblijvend bellen?

Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.

Winston Churchill

Aanpak

Ik werk graag op een menselijke en praktische manier naar gewenste resultaten toe. 

Als framework gebruik ik de Business Roadmap die een 360-graden perspectief biedt op je process, project of programma en op het verschil tussen het management en leiderschap van een traject. 

Het betekent aandacht voor je project identiteit, emotionaliteit, activiteit en realiteit: waarom doe je dit, wat is de project cultuur, welke stappen voer je uit en wat levert het op. Doe je de juiste dingen en doe je die goed?

Stuur je project aan langs deze vier aspecten en je zorgt voor een vanzelfsprekende combinatie van management op de acties en resultaten en leiderschap op de visie en menskant. 

Als je dan ook nog bruggen slaat tussen deze vier aspecten, krijg je wat ik SAFE-projecten ben gaan noemen: projecten waarin de “Strategy, Acceptance, Faith and Effectiveness” samenkomen: je project-waarom wordt geloofd en uitgevoerd, de acties zijn effectief en het resultaat wordt geaccepteerd en gewaardeerd door alle stakeholders. 

Al mijn werk kan in het Nederlands of Engels

Het SAFE-model zoals staat in mijn ebook Leiderschap in Projectmanagement. Door hiermee te werken zorg je voor een 360-graden perspectief, goed management én leiderschap en verhoog je de kans op succes. De vier aspecten zijn aan de windrichtingen gekoppeld als geheugensteuntje.