Hieronder vind je testimonials en klantervaringen met workshops, lezingen en begeleiding door Madeleine Boerma van Het zakelijke hart. Klik op de verschillende tabs voor meer informatie. Ben jij OK? Ondernemer en Kostwinner? Klik dan hier voor een overzicht van wat ik voor je kan betekenen.

De aanpak van Madeleine [in de workshop Neem de Regie] heeft mij helderheid gegeven in mezelf en mijn keuze als ondernemer. Daarnaast werd duidelijk wat ik als ondernemer te brengen heb. Voor mij is dit een goede houvast in de vervolgstappen die ik nu als ondernemer aan het zetten ben.

Testimonial en ervaring
Marijke Dieleman
Zelfstandig ondernemer

Neem de Regie is meer dan een workshop. Het is eerder een bijzondere studiedag met jezelf als thema. Door Madeleine’s daadkrachtige en persoonlijke aanpak verkrijg je binnen no time verdiepend inzicht op een ongeëvenaarde manier, waarna je met een nieuwe moed en zelfvertrouwen aan de slag gaat. Een absolute aanrader!

Logo van CultureClick bij testimonial over workshop Neem de Regie
Willemijn van Helbergen
Zelfstandig ondernemer

Marijke over de workshop ZelfstandigeZielsPassie© voor ZZP-ers.

“Een workshop voor ZZP-ers over het thema geld … hoewel ik wist dat geld een beladen onderwerp kan zijn en dat Madeleine alle ruimte biedt om de diepte in te gaan stapte ik er vrij luchtig in. Het werd een life-changing ervaring.

De door Madeleine ontwikkelde ‘RoadMap’ vormt het hart van de workshop en bleek een zeer verhelderende methode voor het verkennen van mijn ingebrachte ondernemersvraag. Toen mijn situatie vervolgens een diepgewortelde issue naar de voorgrond haalde ging Madeleine daar zorgvuldig mee om. Ze heeft ervaring met een breed scala aan werkvormen en stemde aandachtig af op hoe ver ik bereid was te gaan. Bovendien verloor ze niet uit het oog dat er een groep was en bleef er ruimte voor vrolijkheid.

Ik heb me volkomen veilig gevoeld en het volste vertrouwen gehad in Madeleine als coach. Deze workshop heeft echt een hindernis weggenomen. Warm aanbevolen!”

Marijke is Independent Office Management Professional onder de naam Savanne.

Foto Marijke Dinnissen
Marijke Dinnissen

“Ik was al bekend met de innerlijke familie. Toch bracht het weer nieuwe informatie. Vooral toen het naar mijn eigen bedrijf toe werd gebracht. Door letterlijk in contact te treden met deze 4 krachten werd helder waar de blokkades in mijn werk zitten en hoe ik die zelf op kan lossen. Madeleine heeft een liefdevolle, heldere en open manier van leiding geven.”

Nicole Zonderhuis is eigenaar en oprichter van Webcraft

Nicole
Eigenaar

“Ik was enigszins bekend met de inhoud en wilde me er verder in verdiepen. Ik verheugde me er op en het is gelukt! Mijn cirkel is nu alleen voor mijn eigen innerlijke familie en ik ervaar meer innerlijke harmonie en evenwicht. De opbouw van eerst naar binnen en van daaruit weer naar buiten was goed. Ik ben voor 98% tevreden want had op de tweede dag de oefeningen nog meer willen verdiepen want het is als thuis komen. Het was liefde,- en respectvol naar een ieder die meedeed. Veel info en inzichten en een goede afwisseling tussen theorie en praktijk.

Er ontstaat een liefdevol, harmonieus en respectvol gevoel tussen de familieleden: een “All on board” gevoel. In harmonie met mijn innerlijke familie kan ik alles aan en dus ook wat betreft mijn onderneming: samen sterk!

Sheida Mohebbi is Verzamelaar van Meesterlijke Inzichten

Auteur * Spreker * Coach

Amarens over de tweedaagse workshop voor Ondernemers & Kostwinners

“In korte tijd kun je een goed begrip krijgen van je Innerlijke Familie en wat je daar zakelijk mee kunt. Het heeft me inzicht gegeven in mijn Innerlijke Familie, iets wat ik niet kende. Het is tegelijk ook een uitdaging en vraagt oefening om verder te kijken, er zelf mee te werken, waar nodig mezelf te bevragen en om te zien hoe het bij anderen werkt.”

Amarens is eigenaar van ClearFocus.co

Caroline over de tweedaagse workshop voor Ondernemers & Kostwinners

“Ik vroeg me vooraf af of de methodiek niet te eenvoudig voor me zou zijn maar ik heb er veel aan gehad. Super dat er zoveel ruimte was om in gesprek te gaan over de eigenschappen van de verschillende familie-leden, zodat je ze eigen kon maken.

Madeleine legt uit hoe het model van de Innerlijke Familie je helpt om je bedrijf te runnen vanuit je complete persoonlijkheid. Als je contact weet te maken en te houden met de innerlijke vrouw, innerlijke man, het innerlijke meisje en innerlijke jongetje, ben je beter in staat jezelf en je bedrijf aan te sturen.

Deze workshop is een aanrader. Madeleine is rustig en wijs en neemt je precies mee naar waar voor jou persoonlijk de crux zit.

Wat mij betreft: eindelijk een model dat werkt omdat je leert om de juiste vragen aan jezelf te stellen, zodat je al je innerlijke bronnen kunt aanboren.”

Caroline is oprichter en eigenaar van de Relatie Academie

Logo van de Relatie Academie
Caroline Franssen
Oprichter en eigenaar

Wubbo over de tweedaagse workshop voor Ondernemers en Kostwinners

“Ik had het e-book gelezen en was benieuwd om meer te weten te komen over de innerlijke familie en hoe dit je kan helpen met je bedrijf. Ik had er zin in en heb er veel aan gehad. De opbouw was goed en ik heb veel geleerd. Werken met de Innerlijke Familie voelt goed. Er alleen mee aan de slag gaan brengt nog wel wat twijfels met zich mee maar ik heb het intussen al wel gedaan. Ik denk dat het goede van de Innerlijke Familie is dat je op een veel dieper (veelal) onbewust niveau dingen helder maakt en oplost waardoor je sterker in je schoenen komt te staan.

Ik ben gaan inzien dat de Innerlijke Familie een praktisch instrument is om op een diep niveau vragen op te lossen waarbij je anders maar in cirkeltjes blijft draaien. Het goede van Madeleine is dat ze deze techniek koppelt aan specifieke hulp voor ondernemers. Je kunt hier ook met je ondernemers vragen terecht en dit heb ik als zeer welkom ervaren!

Ik heb er veel van opgestoken en ook duidelijk kunnen zien wat dit met andere deelnemers deed.”

Wubbo Staal is eigenaar van AdminXper

Foto van Wubbo Staal
Wubbo Staal
Eigenaar

Arthur over de tweedaagse workshop voor Ondernemers en Kostwinners

“Ik wilde graag meer weten over hoe ‘De innerlijke familie’ werkt. Het leek me interessant. Het geeft me de mogelijkheid oplossingen te vinden die ik anders niet of met investering van veel meer tijd had gevonden. Het concept van leren en toepassen zit uitstekend in elkaar en de materie is ook direct toepasbaar. Werken met de Innerlijke Familie is me goed bevallen doordat de nieuwe inzichten direct toepasbaar zijn.”

Arthur is eigenaar van Natural Mood Makers uit Baarn.

3 keer heb ik inmiddels deelgenomen aan de “ZelfstandigeZielsPassie©” van Madeleine Boerma. 3 Keer maar liefst. En het was elke keer een feestje. De kracht van deze workshop is wat mij betreft het samenspel tussen mijn eigen-wijsheid en dat van het systemisch veld. Wonderbaarlijk wat dat steeds aan inzichten brengt. Het is met het hoofd vooraf niet te bedenken of achteraf te verklaren. Het is een ervaring, waarin ik telkens weer verrast word door de reikwijdte ervan. Indrukwekkend, krachtopwekkend. Madeleine is er in geslaagd een unieke methode te creëren waardoor je in staat wordt gesteld jouw eigen licht te laten schijnen over je eigen ondernemersvragen en/of worstelingen. Als begeleidster is Madeleine een fenomeen. Helder, heel bewust, liefdevol en van heel veel markten thuis. Zij is iemand die leeft wat zij uitdraagt… Een prachtige Professional!!

Anita Steenbakkers
ASq coaching en training

Ik heb bij Madeleine met veel plezier de workshop ZelfstandigeZielsPassie© gevolgd. Ter voorbereiding hierop had ze een vragenlijst gestuurd. Hierdoor werd voor mij al duidelijk wat ik die dag wilde inbrengen. Door de mooie manier van werken van Madeleine voelde ik me direct op mijn gemak. Ze maakt gebruik van een fysiek coaching „model” en daarnaast maakt ze gebruik van haar enorme kennis en vaardigheden. Haar geduld, warmte, kennis, interventies en mooie manier van begeleiden zorgen ervoor dat je met een goed gevoel en nieuwe inzichten naar huis gaat. Mochten er na de workshop nog vragen zijn, dan is er de mogelijkheid om met haar terug te kijken op deze dag. Voor mij was dat niet nodig, ik weet wat me te doen staat! Dank je wel Madeleine voor deze inspirerende dag; ik kom graag weer eens bij je terug!

Testimonial en ervaring
Mechtild Janssen
Psychodynamisch Therapeut

Op een (voor mij) bijzondere locatie heb ik in oktober 2013 deelgenomen aan de workshop “ZelfstandigeZielsPassie voor ZZP-ers en ondernemers”. Mede dankzij het goede voorbereidingsmateriaal had ik voor mezelf een heldere ondernemersvraag voor ogen. In de sessie wist Madeleine op een zorgvuldige en doortastende wijze de kern van de vraag en daarmee ook het antwoord boven tafel te krijgen. De manier om in de RoadMap [=het fysieke coachingmodel] op zoek naar mijn eigen antwoord heeft geresulteerd in een enerverende ervaring die ik in het telefonisch follow-up gesprek met Madeleine nog wat verder heb kunnen uitwerken en verdiepen. Ik kijk terug op een zeer geslaagde workshop die er voor heeft gezorgd dat ik een paar gerichte acties voor mezelf heb uitgezet!

Rolf Smit
Rolf SMIT: Service Management & Information Technology

Werken met de innerlijke familie is inzetbaar voor jezelf als je als groepswerker met groepen en individuele patiënten werkt. Het heeft me meer bewust gemaakt om naar mijn eigen innerlijke familie te kijken en deze in te zetten, bijvoorbeeld bij keuzes voor werk.

Testimonial en ervaring
Anoniem

Meer weten over je innerlijke familie is een cadeautje voor jezelf en je onderneming. De lezing was dynamisch. Ik heb veel inzicht gekregen, lol gehad en uitdagingen en kansen gezien.

Praktijk voor Haptonomie Baarn
Benina Nijhof
Erkend Haptotherapeut

Ik heb mijn enthousiasme weer terug en ga mijn jongetje meer in zijn kracht terugzetten. Soms het je het nodig om weer balans te ervaren, met z’n vieren!

Testimonial en ervaring
Rineke Ackers

Ik had geen verwachtingen. Ik zou het aanraden als kennismaken en om tot contact te komen met anderen en hen te begrijpen. Het geeft een nieuwe kijk op mijn innerlijke wereld en/of drijfveren. Ik kan het inzetten in mijn netwerken om beter samen te werken.

Andreas Jansen
ontplooiing voor mens en organisatie

Ik ben er heel open in gegaan en weer geconfronteerd met wat ik eigenlijk al wist. Dit kan mensen op een “eenvoudige”  wijze verder helpen. Herkenning. Het geeft handvatten om mee te oefenen. Ik kan het inzetten op mijn relatie met klanten en in mijn persoonlijke ontwikkeling als mens.

Jan Schut
Administratiekantoor Venlo

Een praktisch inzicht in de wereld binnen de eigen persoonlijkheid en in de combinaties die al dan niet werken. Ik kan het inzetten voor mezelf en als manager.

Testimonial en ervaring
Paul Scholten

Mijn verwachting van de heldere Madeleine is uitgekomen. Hier kan een ieder iets aan hebben. Ik heb inzicht in mijn eigen functioneren en mogelijkheden om zaken anders aan te pakken. Ruimte, bewustwording en herkenning.

Testimonial en ervaring
Urja Niet-Graafland

Ik was verrast over de inhoud waar ik aanvankelijk niet goed van wist wat daarmee te moeten. Het is nieuw, biedt inzicht en is heel interessant.

Testimonial en ervaring
Veronique Hoedemaker

Het heeft mijn verwachtingen overtroffen door de toepasbaarheid van de theorie. Ik heb inzicht gekregen (door mijn innerlijke familie aan te spreken) dat ik een verandering in gang kan zetten.

Testimonial en ervaring
Anoniem

De lezing was interessant met een praktische indeling, werkbaar, speels en overzichtelijk.

Melanie Raaijmakers
Stoelmassages in heel Nederland

Doordat de lezing interactief was heeft hij meer dan aan mijn verwachtingen voldaan en zou ik hem zeker aanraden aan collega ondernemers. Ik kwam voor inspiratie en heb het gevoel dat ik meer inzicht heb gekregen in mijn handelen en denken. Voor mezelf beginnen is spannend. Het geeft stof tot nadenken (en inzetten) bij allerlei projecten.

Testimonial en ervaring
Ingrid van den Berg
Communicatie adviezen

De lezing “Ondernemen met je Innerlijke Familie” was praktisch, toepasbaar en een vlotte presentatie. Het heeft me nieuwe inzichten en nieuwe tools gebracht die bij het coachen van ondernemers inzetbaar zijn.

Willy Kempen
CoachCombinatie

Ondernemen met je Innerlijke Familie is een interessante invalshoek. De lezing bracht me verwarring, hoop, nieuwsgierigheid en inspiratie!

Petra Paanen
Coaching & Training

Interessant. Mijn eerste nieuwsgierigheid (jongetje) heeft door de theorie meer daadkracht gekregen. Herkenbare rollen en een duwtje in mijn rug om nu voor mezelf te beginnen!

Testimonial en ervaring
Melanie Dienissen

Over de lezing “Ondernemen met je Innerlijke Familie” : erg interessant en nieuw voor mij. Heel nuttig om binnen een bedrijf alle verhoudingen onderling duidelijk te krijgen. Geeft stof tot nadenken.

Testimonial en ervaring
Anoniem

Inspirerend, respectvol en een prettige sfeer. Leuk om vanuit een andere invalshoek naar mezelf te kijken. Ik heb wat meer mogelijkheden gekregen om mezelf meer rust te geven. Over de lezing “Ondernemen met je Innerlijke Familie.”

Gerrit Knol
CoachCombinatie

Ik heb in de lezing “Ondernemen met je Innerlijke Familie” meer duidelijkheid gekregen over processen en factoren (= familieleden) die deze beïnvloeden.

Testimonial en ervaring
Arnold Eras
Emotieve therapie

“Ik heb mijn jongetje weer gevonden. Leuk! Nu de verbinding nog…” op de vraag wat de lezing “Ondernemen met je Innerlijke Familie” haar gebracht had.

Testimonial en ervaring
Anoniem

Deze 1e kennismaking met de Innerlijke Familie smaakt naar meer. De gratis lezing “Ondernemen met je Innerlijke Familie” maakte expliciet wat ik eigenlijk al weet. Door alle innerlijke elementen te verbinden aan “archetypes” vergroot je het begrip waarom dingen gaan zoals ze gaan en wat mij te doen staat.

Hanneke Toemen
De CoachCombinatie

De gratis lezing “Ondernemen met je Innerlijke Familie” was to the point, zinvol en inspirerend. Ik ga naar huis met stof tot nadenken, beter contact met en inzicht in mezelf en ideeën over mijn gedrag en gevoel.

Testimonial en ervaring
Hesther van ‘t Pad Bosch
Psycho-sociale counseling

Tijdens de gratis lezing “Ondernemen met je Innerlijke Familie” heb ik een nieuwe manier geleerd om naar mijn handelen te kijken, inzichten, enthousiasme en hoe ik dit systeem kan inzetten.

Testimonial en ervaring
Caroline de Groot
Voetreflextherapeut

Een familieopstelling had mij al eens veel opgeleverd. De innerlijke familie is even fascinerend en de gratis lezing “Ondernemen met je Innerlijke Familie” heeft me inzicht gegeven in mijn huidige situatie en wat ik wel of niet wil.

Testimonial en ervaring
Anoniem

De gratis lezing “Ondernemen met je Innerlijke Familie” heeft me nieuwsgierig gemaakt, meer inzicht gegeven in mijn eigen innerlijke familie en ik ga mijn jongetje meer naar voren schuiven.

Rutger Beekelaar
De CoachCombinatie

De gratis lezing “Ondernemen met je Innerlijke Familie” gaf nieuwe inzichten om naar uitdagingen te kijken. Betekent wel dat je jezelf eerst kwetsbaar moet opstellen. De lezing geeft een handvat om jezelf in beweging te krijgen.

Testimonial en ervaring
Marc Boer MC

Tijdens de gratis lezing “Ondernemen met je Innerlijke Familie” maak je kennis met bruikbare en herkenbare archetypes. De lezing geeft je snel inzicht en maakt eigen blinde vlekken zichtbaar. Voor mij het inzicht om meer te luisteren naar mijn lichaam. Ik begrijp nu waarom ik soms vast loop of gefrustreerd raak en wie van mijn familieleden ik meer ruimte mag geven. Ook kreeg ik de bevestiging dat ik meer mag vertrouwen op mijn eigen innerlijke weten.

Testimonial en ervaring
Lonneke Bakker
Green Lily : Duurzame Kleren

Annette over een coachingsessie

Madeleine is een betrokken coach die met volledige aandacht en precisie je kan begeleiden bij je vraag. Door haar scherpe waarneming, liefdevolle aanwezig zijn en terugspiegelen van wat ze ziet begeleidt ze vakkundig bij het helderheid en richting krijgen waar dat gewenst is. Madeleine is positief en bemoedigend en vertrouwt op het proces.  Daarbij heeft ze beschikking over een groot arsenaal aan werkvormen die ze waar gepast inzet.  Een zeer warme aanbeveling!

Testimonial en ervaring
Annette

Wil je een topondernemer worden dan kan je, net als een topsporter, niet zonder topcoach. Madeleine is zo’n topcoach! Ze helpt mij datgene uit mijzelf naar boven te halen, waar ik alleen niet bij kan. Wat ik bijzonder sterk aan haar vind, is haar sensitiviteit. Zij ‘weet’ precies waar ik op welk moment behoefte aan heb en past hierop moeiteloos de coaching aan. Daarnaast is ze een buitengewoon warm en plezierig mens in de omgang!

Testimonial en ervaring
Gerben van Belzen
Business Coach Groeispurt

Michel over zijn Special

“De korte kennismaking tijdens de netwerkdag maakte diepe indruk op me. Mede door de relatief eenvoudige wijze om te kijken naar waar ik tegen mezelf aanloop op de specifieke vraag die ik had.

Ik koos voor de Special omdat een volledige ervaring met de Innerlijke Familie mij super leek en het vertrouwen, de veiligheid en de deskundigheid die je hebt en uitstraalt. Ik was heel benieuwd.

Deze dag heeft mij veel gebracht door inzicht wat mijn Innerlijke Familie vindt van een probleem/uitdaging. Het helpt mij met meer gemak in het leven te staan. En ook de specifieke vraag is nu niet meer zo aan de orde, En wanneer het wel even opdoemt, heb ik de tools om rust te brengen in mijn Innerlijke Familie en verdere stappen te maken. De opbouw was prettig en relaxed en het werkboek helpt met de structuur (naast alle lekkers bij de koffie).

Ik ben absoluut tevreden over wat ik heb geleerd. Het is echt gemakkelijk toe te passen. Uiteraard wel met de discipline om het erbij te halen. En discipline is gelijk ook een mooie vraag aan mijn Innerlijke Familie 😉

Michel is Coach & Facilitator via KrachtNu

Foto van Michel Hoogendoorn
Michel Hoogendoorn
Coach & Faciliator