Het Zakelijke Hart

ZZP Coaching

ZZP coaching

Business coaching voor ZZP'ers die kostwinner zijn

Jouw uitdaging?

Moet je een goede omzet draaien en voldoende inkomen genereren?
En wil je tegelijk jouw droom, visie en plannen realiseren op een manier die bij jou past?

Voor wie?

Ben je ZZP’er en kostwinnermulti-talented en hoogsensitief? En wil je al je talenten inzetten voor zowel je eigen geluk als ondernemer als het (financiële) succes van je onderneming? 

Ik werk graag met zelfstandig professionals die inzien dat wanneer ze verandering willen in hun onderneming en ondernemerschap, ze zelf aan de bak moeten. Die eigen-wijsheid en authenticiteit hoog in het vaandel dragen, en weten dat dit inzetten ook spannend is. NB. Ben je wel ZZP’er maar nog geen kostwinner en wil of moet je dat wel worden? Weet je welkom.

Eerst meer lezen?

To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.

Coachvragen

Bij ZZP’ers is de scheidslijn tussen jezelf en je bedrijf flinterdun. Daarom hebben vraagstukken van proces- of planmatig karakter bij ZZP’ers meestal ook een persoonlijke component, los van vaardigheden die je kunt leren. 

Voorbeeld vraagstukken die je misschien herkent:

 • Verdien je te weinig als kostwinner? Wil je meer speel- en manoeuvreerruimte creëeren in het spanningsveld tussen de rollen van ondernemer en kostwinner in jezelf?
 • Heb je meer talenten dan je weet dat je inzet?
 • Loop je regelmatig tegen de grenzen van je eigen agenda en/of energie aan?
 • Heb je ideeën, verlangens en plannen, maar voer je ze niet uit? 
 • Last van uitstelgedrag, onzekerheid, malen in je hoofd, perfectionisme of zelf-sabotage?
 • Heb je nog een (parttime) vaste baan en wil je de stap maken naar 100% ondernemen maar vraag je je af hoe?
 • Ben je vaak gespannen of heb je moeite met een gezonde begrenzing?
 • Verdien je meer dan genoeg maar wil je eigenlijk iets anders gaan doen c.q. een ander aanbod creëren?
 • Is de balans tussen geven en nemen zoek?
 • Ben je hoogsensitief & multi-talented en neem je wellicht daardoor regelmatig meer hooi op je vork dan je aankunt?
 • Heb je last van ‘visionaire chaos’? Boordevol ideeën maar waar te beginnen?
 • Heb je baat bij meer structuur, overzicht en planning?
 • Wil je nieuwe wegen inslaan maar mis je helderheid op de te nemen stappen?
 • Weet je dat je door traumatische (jeugd)ervaringen af en toe getriggerd word en/of niet altijd optimaal functioneert? En word je daar wel eens moedeloos van? 
 • Heb je behoefte aan een beter gestructureerd proces van je werkzaamheden?
 • Een goede planning voor klant-projecten nodig?
 • Wil je overzicht creëren en behouden van je werk?
 • Heb je behoefte aan een (jaar)plan dat bij jou past waardoor je jouw wensen, dromen en visie omzet in een concreet en zinvol plan?
 • Zoek je een tweede paar ogen voor je offertes, projectplannen of andere stukken voor jouw klanten? 
 • Of weet je eigenlijk niet wat je vraag is, maar wel dat het zo niet langer gaat.

Nieuwsgierig?

Be yourself; everyone else is already taken.

Resultaat

Ik zeg altijd – vertraag om te kunnen versnellen. Dat geldt zeker voor jou als ZZP’er als je tegen een uitdaging aanloopt want jij bent je onderneming. Zonder jou geen bedrijf. 

Dit betekent dat we eerst de reis naar binnen maken om te ontdekken wie jij bent en wat jouw verlangens en uitdagingen zijn. We onderzoeken welke talenten je tot je beschikking hebt, ook wat je nog niet inzet. Vervolgens komt de reis naar buiten: via een plan van aanpak naar acties die leiden tot een resultaat in jouw onderneming dat past bij jou. 

Aan welke resultaten moet je denken als je met mij aan de slag gaat?

 • Weer en meer rust en plezier in je ondernemerschap
 • Helderheid op waar je wel en vooral ook – niet voor staat
 • Weer en meer jezelf zijn, ook als het even lastig is
 • Makkelijker en sneller keuzes kunnen maken
 • Weten welke financiële resultaten jij wil én moet behalen en hoe je dat kunt realiseren
 • Begrijpen welke richting, aanpak en insteek bij jou past
 • Jouw waarden in beeld en gelinkt aan je onderneming
 • Indien van toepassing: zicht op hoe eventueel trauma invloed uitoefent op je ondernemerschap en handvatten om hier beter mee om te gaan. Let wel: ik ben geen trauma specialist en zal dus niet met jou aan je trauma werken. We kunnen wel de impact hiervan op je ondernemerschap in kaart brengen en ook wat jou helpt om hier beter mee om te gaan. 
 • Helderheid op je missie, visie en de richting van je bedrijf
 • Een plan van aanpak, een route om het plan uit te voeren en uiteindelijk: de gewenste resultaten. 

Kortom, van idee en intentie via een plan van aanpak naar een resultaat dat klopt. 

NB: Werk je als ZZP’er samen met een team freelancers dan kan ik je helpen dit ook samen met je team te bereiken.  

Madeleine coacht mij sinds een aantal jaren om mijn onderneming/coachpraktijk nog meer vanuit eigen regie en bezieling vorm te geven en tegelijkertijd kostwinner te kunnen zijn binnen ons gezin. Elke sessie (die varieerde in lengte van een uur (beeld-)bellen tot 4 uur fysiek in haar praktijk) was zo inspirerend en waardevol dat ik mezelf steeds weer moest afremmen in het alvast neerzetten van de volgende afspraak ;). Madeleine coacht met een verrassende en verfrissende kalmte en helderheid en is doortastend, liefdevol confronterend en onderscheidend. Daarbij weet ze snel overzicht te creëren. Met een warme HARTelijke zakelijkheid, persoonlijke evenwichtigheid en gedegen en brede kennis van de betreffende coachthema’s (van uurtarief tot complexe relationele vraagstukken) heeft ze me geholpen om vanuit een diepe intrinsieke motivatie, wijsheid en bevlogenheid mijn bedrijf tot volle bloei te brengen. Het maken van (fysieke) opstellingen met behulp van vloerankers was daarbij voor mij zeer behulpzaam, omdat zij hiermee evenwichtig aandacht schonk aan werkelijk alle obstakels én hulpbronnen op de weg naar succesvol en vervullend ondernemerschap. Aan een ieder die op zoek is naar een zeer bekwame, ervaren en authentieke coach kan ik Madeleine van harte aanbevelen!

Foto van Simone Lammers HSP coach en eigenaar Kwetsbare Kracht

Simone Lammers

HSP & HB Coach

Wil je een topondernemer worden dan kan je, net als een topsporter, niet zonder topcoach. Madeleine is zo’n topcoach! Ze helpt mij datgene uit mijzelf naar boven te halen, waar ik alleen niet bij kan. Wat ik bijzonder sterk aan haar vind, is haar sensitiviteit. Zij ‘weet’ precies waar ik op welk moment behoefte aan heb en past hierop moeiteloos de coaching aan. Daarnaast is ze een buitengewoon warm en plezierig mens in de omgang!

Foto van gekleurde bloem voor testimonials zonder persoonlijke foto of logo-fotografe Sharon Pittaway via Unsplash

Gerben van Belzen

Trainer & Adviseur

Een workshop voor ZZP-ers over het thema geld … hoewel ik wist dat geld een beladen onderwerp kan zijn en dat Madeleine alle ruimte biedt om de diepte in te gaan stapte ik er vrij luchtig in. Het werd een life-changing ervaring. De door Madeleine ontwikkelde ‘RoadMap’ vormt het hart van de workshop en bleek een zeer verhelderende methode voor het verkennen van mijn ingebrachte ondernemersvraag. Toen mijn situatie vervolgens een diepgewortelde issue naar de voorgrond haalde ging Madeleine daar zorgvuldig mee om. Ze heeft ervaring met een breed scala aan werkvormen en stemde aandachtig af op hoe ver ik bereid was te gaan. Bovendien verloor ze niet uit het oog dat er een groep was en bleef er ruimte voor vrolijkheid. Ik heb me volkomen veilig gevoeld en het volste vertrouwen gehad in Madeleine als coach. Deze workshop heeft echt een hindernis weggenomen. Warm aanbevolen!

Foto Marijke Dinnissen

Marijke Dinnissen

Independent Office Management Professional

Kennismaken?

Be the change you wish to see in this world.

Aanpak

Ik werk graag holistisch. Hiermee bedoel ik met zowel jouw mentale, emotionele en creatieve als fysieke en intuïtieve weten werk. Daarnaast bepaal jij het tempo omdat ik geloof in jouw eigen-wijsheid. 

Nieuwe klanten vraag ik altijd om een drijfverentest te doen. Deze geeft inzicht in wat jou drijft en waarom je doet wat je doet. Als je deze innerlijke drive honoreert resulteert dit in efficiënter en effectiever ondernemen. 

De test is een verlengstuk van het schildenmodel van de Innerlijke Familie. Dit model werkt uitstekend als denkkader en door specifiek taalgebruik om te helpen duiden welk ontwikkelingspad nodig is in jezelf, voor een team of organisatie; met ruimte voor zowel kwaliteiten als sabotagemechanismen. Psychologe Arienne Klijn van de Innerlijke Familie en Lead4Real ontwikkelde dit model. Ik heb bij haar de opleiding gedaan om het model in te zetten in coaching en advieswerk. 

Daarnaast zet ik de Business Roadmap in, mede ontwikkeld door dansmeester, coach en organisatieadviseur Jan-Pieter van Lieshout. Dit framework wordt sinds 2005  onder verschillende namen ingezet zoals Flowkompas bij Jan-Pieter zelf. Het geeft een 360-graden perspectief op jezelf, maar is ook toepasbaar op een project, programma of onderneming. Het werkt met het belangrijke verschil tussen management en leiderschap. Dit helpt bij het bepalen van welke interventies het meest zinvol zijn.

Beide modellen zijn uitermate praktisch, makkelijk te onthouden en helpen bij het (terug-) nemen van de regie over jezelf en je onderneming. 

Verder werk ik graag met de methode en technieken van familie- en organisatie opstellingen (Systemisch werken van Bert Hellinger), de talking stick en Deep Democracy. Deze werkvormen maken dat alle (innerlijke) stemmen en wijsheden gehoord worden. In teamcoaching gaat het dan bijvoorbeeld om de wijsheid van de minderheid bij meerderheidsbesluiten. 

NB. Al mijn werk kan in het Nederlands of Engels

Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn.

In samenwerking met Studio Carmela Bogman heb ik een fysiek coaching model ontwikkeld. Door dit in te zetten ervaar je aan den lijve wat je vraagstuk met je doet, welke antwoorden het beste bij jou en jouw onderneming passen en zijn de opgedane inzichten doorleefd.

Meteen aan de slag?

Spreek je binnenkort!

Wat leuk dat je met mij van gedachten wilt wisselen. Ik hoor graag waar je het over wilt hebben en zie er naar uit je te spreken. Hartegroet, Madeleine Boerma