Het zakelijke hart dat ben ik, drs Madeleine Boerma (1966).

Ik werk al jaren als projectmanager onder eigen naam (klik hier) en sinds een aantal jaren als coach, trainer, spreker en auteur voor Het zakelijke hart.

In 2015 publiceerde ik Het zakelijke hart – ondernemen van binnenuit. Klik hier voor de paperback en hier voor het ebook. Daarnaast ben ik bezig om een gelijknamige netwerk op zetten en organiseer ik af en toe workshops voor en met collega-ondernemer-kostwinners.

In 2016 kwam mijn e-book Leiderschap in Projectmanagement uit en dat is verkrijgbaar via BookBoon – klik hier voor meer informatie.

Leer me wat beter kennen door hier te luisteren naar een podcast met onderneemster Janneke Stielstra die mij interviewde voor een reeks van interviews met ondernemers.

Plaatje van aankondiging van Podcast interview tussen Janneke Stielstra en Madeleine Boerma

Waarom deze doelgroep?

Ondernemer en kostwinner zijn is leuk én af en toe pittig.

Je draagt als kostwinner een financiële verantwoordelijkheid en je wilt als ondernemer, tegelijk, vanuit jouw visie een verschil maken en je ondernemersdroom realiseren. Dit kan een spanningsveld opleveren. Wel eens ‘ja’ gezegd tegen een klant of opdracht omdat je het inkomen nodig had? Terwijl je intuïtie zei ‘niet doen’?

Ben jij OK?

Ben jij Ondernemer én Kostwinner?

En wil jij:

  • beter met stress om kunnen gaan?
  • al je talenten benutten?
  • speel- en manoeuvreerruimte creëeren in het spanningsveld tussen de ondernemer en kostwinner in jezelf?
  • niet langer alles altijd alleen doen?
  • je eigen door en door kennen en efficient en effectief in kunnen zetten?
  • je wensen, dromen en visie omzetten in een concreet en zinvol plan?
  • succes combineren met werken vanuit passie en bevlogenheid?

Ja ik ben OK en ik doe mee!

Het netwerk Het zakelijke hart – samen ondernemen van binnenuit kan je helpen op deze vlakken. Laat hier weten wanneer je interesse hebt en op de hoogte gehouden wilt worden.

Wat meer over mij

Ik ben mijn hele werkzame leven kostwinner en zelfstandig ondernemer sinds 2001. Zo’n 25 jaar ervaring met het implementeren van complexe processen en projecten voor nationale & internationale organisaties. Samen zinvolle resultaten behalen is waar het om gaat. Hiervoor breng ik graag mijn jarenlange training en ervaring op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling in.

Mijn aanpak kenmerkt zich door unieke combinaties van persoonlijk & professioneel, zingeving & zakelijk, planmatig & praktisch. Krijg je enerzijds zakelijke en praktische handvatten op het gebied van proces en projectmanagement, anderzijds schuw ik niet om waar nodig gedane kennis op het gebied van yoga, healing, NLP, systemisch werken, meditatie, Deep Democracy en de Innerlijke Familie in te zetten en je uit te dagen op persoonlijk vlak.

BruggenBouwer

Ik noem mezelf BruggenBouwer.

Ondernemers moeten goed bruggen kunnen slaan. Moeten flexibel zijn, elke dag opnieuw. Dit begint met de bruggen IN jezelf. Daarna die met je klanten, en tussen je dromen, visie, plannen, uitvoering en resultaat.

Ik heb diverse bruggen leren slaan: tussen de verschillende werelden van hard & zacht, zingeving & zakelijk, project management & meditatie; tussen culturen, lichaam & geest, dromen & resultaten en tussen ratio, gevoel, intuïtie en creaties. En ook tussen mijn eigen pallet aan belemmerende en bekrachtigende patronen, middels de Innerlijke Familie.

Voor mijn 18e levensjaar ben ik 13 keer verhuisd en heb ik op 8 scholen in 12 jaar gezeten. Als proces- en projectmanager heb ik jarenlang voor zowel MKB’ers als grote nationale en internationale bedrijven gewerkt en verschillende culturen leren kennen. Dit betekent dat ik in steeds wisselende omgevingen mijn weg goed kan vinden. Tijdens een wereld- en werkreis heb ik in Korea en Israel gewoond. Daarnaast nam ik op mijn 16e les aan de School voor Filosofie en ben ik nooit meer gestopt met mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling; van coaching tot yoga, van meditatie tot NLP.

Ik voel me thuis op het water in Alaska maar ook in een directiekamer en op de werkvloer op de dag dat 2500 werknemers een nieuw systeem gaan gebruiken. Ik wandel net zo lief door de bergen in Zuid Afrika als door de wonderlijke wereld van ons eigen innerlijke zelf met vragen als ‘wat voel ik?’ en ‘wie ben ik?’

BruggenBouwers komen overal!

ResultatenRegisseur

Ik geloof in dromen maar meer nog – in het realiseren van dromen. De droom van de kostwinner in jou is voldoende omzet en inkomen. De droom van de ondernemer in jou ken ik niet maar ik hoop dat je die realiseert.

Mijn kenmerk als projectmanager: ‘right first time and within budget’ oplevering. Mijn motto: waar een wil is, is een weg en al doende leert men.

Dat dit handige kwaliteiten waren ontdekte ik jaren geleden op wereldreis. Ik wilde low-budget in 1 dag van Singapore naar Pekanbaru reizen. Pekanbaru ligt in de binnenlanden van Sumatra. Ik wist niet óf er boten gingen, wat ze kosten, hoe laat en waar. Ik had een paspoort, geld, een wekker en een duidelijk doel: ‘ik slaap vanavond in Pekanbaru’. Ik meldde me héél vroeg in de haven van Singapore.

Door tijdig aanwezig te zijn, steeds opnieuw naar de omstandigheden te kijken, mijn doel voor ogen te houden én adequaat te reageren sliep ik die avond in Pekanbaru. Het was gelukt.

Ik hou van verantwoordelijkheid nemen én geven. Die dag kreeg ‘responsibility’ voor mij een nieuwe betekenis namelijk: ‘your ability to respond’. En die had ik. Die ‘ability’.

Wil je jouw droom realiseren? Dan moet je response ability groot zijn. Zeker als je wil dat je hiermee ook de kostwinner in jou tegemoet komt.

Ik begeleid ondernemers die kostwinner zijn zodat angsten en onzekerheden niet langer een blokkade zijn bij het realiseren van resultaten die kloppen.

Regisseer dromen die uitkomen!

Human BE-ings or Human DO-ings

Voor mij gaat in het leven uiteindelijk om zijn wie we ZIJN. En we hebben bruggen nodig om SAMEN te ZIJN. Bruggen in onszelf en in onze eigen binnenwereld en bruggen naar elkaar toe. Ik heb met ogen, handen en voeten gesprekken gevoerd en me ontzettend verbonden gevoeld. Ik heb met de precieze van de Nederlandse taal gesproken en me verschrikkelijk alleen geweten. Ik heb delen van mezelf ontkend en weer hervonden. Ik heb anderen zien worstelen met wie ze waren en tranen zien vloeien als ze hun eigen licht weer konden zien. Ik heb de impact van verstrikkingen in familie systemen zelf doorleefd en evenzovele anderen zien ontspannen in de herkenning en het loslaten wat niet langer dienend is.

Ik heb met en in teams gewerkt die inspirerend, creërend en genietend aan t werk waren en voor wie geen berg te hoog was. Ik heb in en met teams gewerkt waar elk woord op een weegschaal terecht kwam en men zweeg uit angst voor baanverlies. Ik heb managers & bazen gehad die vrienden voor het leven zijn geworden en met en voor mensen gewerkt die ik nooit meer spreek. Omdat het niet klikte. Omdat ik de brug niet kon slaan. Of ik de brug alleen sloeg en de andere kant niet mee wilde werken. Of omdat we samen de brug niet konden vinden.

Be(come) who you already are.