Het Zakelijke Hart

Over

Het zakelijke hart & Madeleine Boerma

What you see is what you get. 

Ik houd van van hard én hart werken. Niet opnieuw wielen uitvinden, maar optimaliseren wat er al is. Eigen-wijsheid inzetten, van mens en team. Gaan voor win-win-win resultaten: goed voor jou, voor mij en voor ons gezamenlijke eco-systeem.

Breed geïnteresseerd en opgeleid, leg graag verbindingen, ben goed in helikopterviews en combineer dat met inzicht in wat er speelt tussen mensen.

“Last” van een hardnekkige bushcraft-kick, een liefde voor mijn hond & duurzaamheid, zelfstandig sinds 2001 en auteur van twee boeken.

Mijn expertise is o.a. 1:1 en teamcoaching op innerlijke belemmerende processen, brainstorming en helderheid scheppen in jouw visionaire chaos, sparren & inspireren op sustainable business stappen, en jouw planmatig ondersteunen in processen, projecten en programma’s in je onderneming.

Lichting 1966 en afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de Engelse taal- & letterkunde op dichteres Emily Dickinson. Zij schreef o.a. over de ziel die leeft in ons lichaam. Wat nu als het huis sterft & de ziel voortleeft…?

Click here for English.

Hartegroet, Madeleine

Vuur aanblazen na aanmaken met vuurboog

Coaching

Ervaring

Als 16-jarige ging ik al naar de School voor Filosofie met de vraag ‘wie zijn wij’ en ‘wie ben ik’. Die nieuwsgierigheid in de mens is nooit meer opgehouden. Ik ben vaak verhuisd en leerde me in verschillende omstandigheden staande houden. Een wereldreis bracht me naar Azië en de wereld over waardoor mijn perspectief op mens en wereld groter werd.  

Breed pallet aan scholing van NLP, coachopleiding bij Metavisie in 2002, Getting to Yes workshops, systemisch werken via Phoenix en Academie voor Psychodynamica, tot werken met de Talking Stick, de Innerlijke Familie als coach en adviseur en Deep Democracy.

Door de jaren heen 1-op-1 coaching voor ZZP’ers en teambegeleiding voor MKB en grotere organisaties tijdens mijn proces, project en programmarollen. Ook lezingen, workshops en trainingen gegeven. 

MVO
sparringpartner

Ervaring

Ik kocht mijn eerste huis nog niet zo lang geleden. In 2010 om precies te zijn. De verbouwing luidde het begin in van een reis op weg naar duurzamer leven die nooit meer zal stoppen. Ook ging ik lokaal aan de slag. 

Op 14 januari 2014 ondertekende ik mede de oprichtingsakte van de lokale energiecoöperatie EnergiekBaarn. Vanaf dat moment ben ik non-stop bezig met de energietransitie in verschillende hoedanigheden. 

In 2017 was ik kartrekker van het lokale Baarnse Klimaat Akkoord dat door de energiecoöperatie en inwoners, de Wethouder Duurzaamheid namens de Gemeente Baarn, ruim 100+ ondernemers en alle politieke partijen is ondertekend

In 2018 mocht ik met een wildcard de Masterclass Versnelling Energietransitie bij onderzoeksbureau Drift volgen. En in 2021-2022 de training coöperatief Projectleider zon & wind van Energie Utrecht

Tussen eind 2018 en begin 2020 ben ik met POB Duurzaam gestart i.s.m. lokale ondernemers. Ruim 80+ ondernemers gesproken, geïnterviewd, een infographics ontwikkeld, en ze aangespoord om in beweging te komen op energie besparen en opwekken. Eind 2020 heb ik het stokje overgedragen aan de nieuwe stichting POB Duurzaam. 

Eind 2018 switchte ik van MVO Nederland waar ik tot dan toe lid van was, naar Happy Planet Professionals. HPP is een beweging van maatschappelijk bewuste zelfstandige professionals die willen bijdragen aan een betere wereld. Ik ben nog steeds lid en kan het elke ZZP’er aanraden!

Kwaliteiten & kernwoorden: enthousiasmeren, in beweging brengen, informeren, walk your talk, op de hoogte zijn van (lokale) wetgeving en initiatieven, sparren over te nemen maatregelen, marktbewegingen bijhouden, tips & suggesties voor energie besparen, energie opwekken, afval vermindering, mobiliteit, inkoop, presentaties geven etc. 

Process/project management

Ervaring

Zolang ik me kan heugen trek ik van nature naar rollen waarin mensen samen iets willen doen en bereiken. Het begon met procesmanagement, toen projectmanagement en uiteindelijk ook programmamanagement met oog voor leiderschap, visie en teamvraagstukken. Vaak met een ICT component. 

Nog opgeleid in de degelijke AT&T Process Quality Management & Improvement (PQMI) methodologie in de jaren ’90 en ISO 9001, via Kepner Tregoe project management naar Managing Successful Programmes (MSP) in 2013. 

Ik heb de rechten om de AT&T PQMI Methodologie op de NL-markt te introduceren en wie weet doe ik dat nog eens. Zeven stappen, simpel, pragmatisch, degelijk en het werkt altijd. Klik hier voor mijn LinkedIn profiel.

  • In binnen- en buitenland met multidisciplinaire teams
  • Van 1-40+ in team binnen organisaties van 50 tot 20.000 mensen
  • Right First Time & within Budget
  • ERP, IT Service management implementaties
  • Sales, billing, ICT, change management processen
  • Verhuizing 80+ mensen met technische infrastructuur
  • Medewerkerstevredenheid onderzoeken d.m.v. interviews
  • Informeren, trainen en meenemen van medewerkers tijdens trajecten
  • Communiceren, delen, interesse tonen + hard én hart werken