Het Zakelijke Hart

proces & project management

Proces-, project- en programma- management voor MKB en middelgrote organisaties

Jullie uitdaging?

Zijn jullie een MKB of middelgrote organisatie? En klaar met het zoveelste proces dat in de la verdwijnt, projecten die niet op tijd en binnen budget worden opgeleverd of programma’s die niet op elkaar afgestemd zijn en mensen die in de weerstand gaan? 

Wil je efficiënter, effectiever en met plezier resultaten behalen die kloppen?

Heb je helder wat het verschil is tussen management en leiderschap? En de invloed hiervan op het succes van je processen, projecten en programma’s én je mensen? 

Voor wie?

MKB en middelgrote organisaties die goed van start willen gaan met een nieuw proces, project of programma. Of die zich realiseren dat ze er eentje uit slop moeten halen.  Eventueel begeleiding zoeken van begin tot einde en dan graag leren wat daarvoor nodig is.

Ben jij DGA of een (management) teams uit het MKB? En ben je super gemotiveerd, wil je een volhoudbare transformatie bewerkstelligen en zoek je mens- en resultaatgerichte ondersteuning? 

Ik werk graag met leiders die naar zichzelf durven kijken, begrijpen dat ook zij blinde vlekken kunnen hebben en in zichzelf en in hun team(s) willen investeren

Ik werk graag met teams in organisaties die gedreven zijn, voor een volhoudbare verandering willen gaan en oplossingen willen die goed zijn voor mens, team en planeet. 

Eerst meer lezen?

Als je doet wat je altijd doet, krijg je de resultaten die je altijd krijgt.

Uitdagingen

Aan het begin van mijn carriere zei ik altijd dat een goed resultaat moest voldoen aan ‘right first time and within budget‘.

In de loop der tijd is dat volhoudbaar geworden – met mij werken betekende altijd al resultaten met oog voor mens, bedrijf én planeet, en ja, binnen budget. Ik benoem het duurzame & volhoudbare karakter nu explicieter. 

 • Heb je een project waarbij je vooraf (meer) helderheid wilt op de visie, strategie, blauwdruk, waarden, outputs en resultaten? Waarbij het cruciaal is dat je met een gezonde teamspirit begint en helderheid hebt op de drijfveren van alle betrokkenen? Zoek je ondersteuning bij het maken van je plan of het creëren van stakeholder buy-in? Met mijn begeleiding ga je goed van START.
 • Is je project vastgelopen? Heb je last van vertragingen, conflicten en staat het resultaat onder druk? Kom je uitdagingen tegen op het gebied van je planning, budget of stakeholder buy-in? Zoek je hulp om je project weer op de rit te krijgen zodat je wél het gewenste resultaat oplevert? Met mijn begeleiding is je project niet langer STUCK, maar draait het weer.
 • Zoek je end-to-end ondersteuning? In SAFE-trajecten ben ik van begin tot einde betrokken zodat jij een SAFE-project realiseert én ik je help om intern je team op te leiden zodat ze het vanaf nu zelf kunnen. 

Nieuwsgierig?

When it's better for everyone, it's better for everyone.

Madeleine delivered great results for us: good quality on time and within budget. She knows how to motivate a team to deliver results in a friendly but firm manner. Through good communication, Madeleine keeps you informed thereby eliminating unwanted surprises. We have already employed her again on a new and challenging project. I gladly recommend her as project manager of IT related projects.

logo Royal Haskoning

Vic Prins

Managing Director DHV BV

“Working with Madeleine is challenging, rewarding and fun. Challenging because she’s a 100% professional, not only in the work she delivers…but also in the work she expects from the company she works for/with; no result without the required professional input from both sides describes her way of working. Best result from working with Madeleine is when engaging in a longer term relationship; she’s very instrumental in the set-up but, equally important, helps companies to execute as designed. Rewarding because she’s very result oriented and requires very little steering to fully understand the requirements and deliver above expectations. Fun as, through her experience and people orientation, she knows how to balance push and pull, always demonstrates great understanding of priorities and handles organizations, activities and people with flair and the right sense of humor so that all involved achieve their goals…with a smile on their face”.

logo ClientLogic

René van Eijkenburg

Chief Client Management Officer ClientLogic (now Sitel)

I worked with Madeleine in implementing ServiceNow in Transcom and I was very impressed with her skills in Project and Process Management. Her attention to detail coupled with good people skills allowed her to win the hearts of the project team which essentially drove the project to a success. Any company would be lucky to have her on the team and I would sincerely recommend Madeleine on any project implementation.

Logo Transcom

Chiqui Ong

Global IT Director Shared Services

Resultaten

Net als bij coaching voor ZZP’ers die kostwinner zijn en uitdagingen in het faciliteren van de energietransitie, zeg ik ook hier – vertraag om te kunnen versnellen.

De grootste fout die ik in de afgelopen 25 jaar heb waargenomen is dat te weinig tijd wordt uitgetrokken – aan het begin van een traject – om te bepalen of men wel de juiste dingen gaat doen. 

Haastige spoed is zelden goed. 

Aan welke resultaten moet je denken als je met mij aan de slag gaat?

 • Aandachtige dialoog met alle betrokkenen die leidt tot gedragen beslissing over wat jullie gaan doen.
 • Aandacht voor de mens in het traject en dus alles wat daarbij hoort aan weerstand, vragen, zorgen, ideeën en meer. 
 • Duidelijke afspraken, rollen en verantwoordelijkheden en elkaar aanspreken op waar dit niet wordt opgevolgd. 
 • Alle vragen stellen die gesteld moeten worden; ook de moeilijke, spannende en normaliter niet gestelde vragen. 
 • Werken zonder onderscheid des persoons; het maakt niet uit welke rol je hebt, iedereen is gelijk, heeft een plek in het traject en is belangrijk voor het slagen ervan.
 • Flexibiliteit binnen kaders; afspraken maken en tegelijk steeds opnieuw kijken wat de beste manier is om een traject te realiseren. 
 • Een klassieke aanpak in een moderne en menselijke jas. Het is belangrijk om mee te bewegen met nieuwe trends qua aanpak, én, tegelijk, je wil wel je doelen realiseren. Gebruik wat werkt. Je hoeft geen wielen uit te vinden. Het mag wel maar zorg dat het je traject helpt. 
 • In alles wat we doen proberen jullie als team ook te helpen om het vanaf nu zelf te kunnen doen. Onafhankelijk maken van externe ondersteuning dus. 
 • Opleveren wat je met elkaar afspreekt dat je gaan doen. Simpel. We doen het gewoon. Samen. 

Vrijblijvend praten?

Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.

Aanpak

Ik werk graag op een menselijke en praktische manier naar gewenste resultaten toe. 

Als framework gebruik ik de Business Roadmap die een 360-graden perspectief biedt op je process, project of programma en op het verschil tussen het management en leiderschap van een traject. 

Het betekent aandacht voor je project identiteit, emotionaliteit, activiteit en realiteit: waarom doe je dit, wat is de project cultuur, welke stappen voer je uit en wat levert het op. Doe je de juiste dingen en doe je die goed?

Stuur je project aan langs deze vier aspecten en je zorgt voor een vanzelfsprekende combinatie van management op de acties en resultaten en leiderschap op de visie en menskant. 

Als je dan ook nog bruggen slaat tussen deze vier aspecten, krijg je wat ik SAFE-projecten ben gaan noemen: projecten waarin de “Strategy, Acceptance, Faith and Effectiveness” samenkomen: je project-waarom wordt geloofd en uitgevoerd, de acties zijn effectief en het resultaat wordt geaccepteerd en gewaardeerd door alle stakeholders. 

NB. Al mijn werk kan in het Nederlands of Engels

Het SAFE-model zoals staat in mijn ebook Leiderschap in Projectmanagement. Door hiermee te werken krijg je een 360-graden perspectief op je programma of organisatie. Het maakt duidelijk wat het verschil is tussen management en leiderschap. Dit verhoogt je kansen op succes. De vier aspecten zijn aan de windrichtingen gekoppeld als geheugensteuntje.

Meteen aan de slag?

Spreek je binnenkort!

Wat leuk dat je met mij van gedachten wilt wisselen. Ik hoor graag waar je het over wilt hebben en zie er naar uit je te spreken. Hartegroet, Madeleine Boerma