Het Zakelijke Hart

Mijn visie : in 446 (of 4) woorden

Leestijd: 3 minuten

Mijn visie uitgelegd in 446 woorden

(scroll down voor de samenvatting in 4 woorden)

Ik geloof dat we precies goed zijn zoals we zijn.

Ik geloof dat het belangrijk is dat we onze plek volledig innemen.

Wat bedoel ik hiermee?

Als je jezelf niet goed genoeg vindt, maak je jezelf kleiner dan nodig. Hierdoor biedt je ruimte aan anderen om een stuk van jouw plek in te nemen. Wanneer je jezelf beter vindt dan anderen, doe je het omgekeerde en neem jij ruimte in van anderen die niet van jou is.

Ik geloof dat iedereen ertoe doet, met alles erop en eraan.

Dat jouw en mijn bijdrage samen het geheel van onze samenleving vormgeven. De een vervult misschien een rol met meer zichtbaarheid dan de ander, maar iedereen is nodig. Jouw plek is…voor jou!

Hoe ziet jouw plek eruit?

Ik geloof dat als iedereen zichzelf is, zaken als concurrentie, strijd, disbalans, zelfverrijking, gedoe.nl en meer, overbodig gaan zijn.

Daarmee voorkomen we niet alleen een hoop energieverlies maar geven we tegelijkertijd vorm aan een samenleving met vanzelfsprekende ruimte voor iedereen, inclusief de dieren en de natuur.

Ik geloof dat het cruciaal is dat je verantwoordelijkheid neemt voor jouw plek in het grotere geheel. Niemand anders kan dat voor je doen.

Het enige dat nodig is, is dat jij precies wordt wie je al bent!

Als ondernemer heb je een pracht vehikel om dit tot uitdrukking te brengen: je eigen onderneming.

Eenvoudig toch?

Wat heb je hiervoor nodig?

1. Eigen-wijs ondernemen

Eigenwijs is een verrukkelijk woord omdat het precies datgene benoemd wat nodig is: eigen-wijs zijn. Vertrouwen op wijsheid die eigen is aan wie jij bent, die jou uniek maakt en daarmee je onderneming de bijzondere kleur geeft die van jou is. Eigenwijs ondernemen betekent je unieke wijsheid inzetten. Persoonlijk leiderschap door eigen-wijs zijn is een van de belangrijkste kenmerken van succesvolle ondernemers.

2. Zelf-standig ondernemen

Een ander belangrijk kenmerk is zelfstandigheid. Nog zo’n mooi woord als je naar de letterlijke betekenis kijkt : zelf-standig. Dit geeft een nieuwe kijk op termen zoals “zelfstandig professional” en “ZZP-er”. Sta jij op jouw plek zonder jezelf groter of kleiner te maken? Content met wie je bent? Persoonlijk leiderschap is het volledig opvullen van jouw unieke plek met jezelf.

Loesje poster over om je heen kijken en midden in je eigen leven staan
Waar sta jij?

Ken uzelf

Om eigenwijs en zelfstandig te zijn is het handig als je jezelf kent.

Dit was volgens de klassieke wijsgeren de sleutel tot wijsheid.

Ken uzelf stond op de poorten van het orakel van Delphi geschreven.

Weet jij wie je bent, wat je krachten en je schaduwkanten zijn? Begrijp jij waarom je in de ene situatie succesvol bent en in de andere niet? Wat jij nodig hebt? Weet je wat jou drijft? Wat jij wil bereiken met je eigen leven? Wat je wil betekenen in het leven van anderen?

Weet je hoe jouw onderneming bijdraagt aan wat jij gelooft?

Ik geloof in zelfkennis als belangrijke sleutel voor het maken van een verschil.

Zo binnen, zo buiten

Zelfkennis en inzicht dragen bij aan persoonlijk leiderschap. Als je dit vervolgens combineert met inzicht in het palet aan activiteiten dat van belang is voor een succesvolle onderneming waardoor je ook weet wát je moet doen, krijg je professioneel leiderschap.

Ik geloof dat – als jij weet wie je bent en jouw plek zelf-standig invult vanuit eigen-wijsheid – je vanuit je hart onderneemt en daardoor resultaten behaalt die kloppen omdat ze passen bij wie jij bent.

Mijn visie samengevat in 4 woorden

Eigen-wijs en zelf-standig zijn.

Foto van groene kikker door David Clode via Unsplash
If not you, then who? If not now, then when? Hillel the Elder, 60BC

Nu jij. Wat is jouw visie?

Deel dit artikel

1 gedachte over “Mijn visie : in 446 (of 4) woorden”

Plaats een reactie

Meer lezen?

Spreek je binnenkort!

Wat leuk dat je met mij van gedachten wilt wisselen. Ik hoor graag waar je het over wilt hebben en zie er naar uit je te spreken. Hartegroet, Madeleine Boerma