Het Zakelijke Hart

Ben jij je eigen grootste criticaster?

Leestijd: 4 minuten

Ben jij af en toe je eigen grootste criticaster? Harry Baker heeft een prachtig antwoord op die narrige nukkige nare criticaster in ons die wel eens de boventoon voert. Moet je wel even het hele filmpje afkijken dat veertien hele minuten en vijf hele seconden duurt.

Suffe actie & goede vriend

Zo’n link die ik doorgestuurd kreeg.

14 minuten!

Heb ik nu geen tijd voor.

Zo’n link die ik kwijtraakte omdat ik weer eens van What’s AppWaarom ik geen fan ben van What's App?

Vanwege de link met Facebook. Facebook's gebrek aan respect voor mijn privacy. Voorlopig nog geen Amerikaanse toestanden hier maar lang zal dat niet duren. Lees hier meer.
af wilde en dat voor de zoveelste keer probeerde te forceren door alle conversaties gewoon te deleten.

Gelukkig heb ik een goede vriend die weet wat ik leuk vind. Die weet wat mij raakt en zijn eigen geraaktheid graag met mij deelt. Met schaamrood op mijn kaken moest ik bekennen dat ik de link kwijt was. Liefdevol kreeg ik hem opnieuw toegestuurd.

Dit keer keek ik meteen!

Laat je alsjeblieft ook inspireren.

Een pareltje van de bovenste poezië plank.

Wiskunde student & woordkunstenaar Harry Baker. Gelukkig mét ondertiteling!!!

Wijsheden verpakt in poezië: een kadootje!

Ooit een taal gestudeerd, altijd een taalliefhebber vermoed ik.

Maar er is meer.

De wijze waarop Harry met zijn passies wiskunde & poezië menselijke en maatschappelijke thema’s aansnijdt is magisch. Ik moest lachen, de zaal omarmde hem en jij grijst wellicht ook mee terwijl hij zoveel meer met ons deelt.

Thema’s die hij aansnijdt variëren van introversie, liefde en 1+1 is meer dan elk deel op zichzelf tot de verschillende werelden waarin we leven en hoe we niks afweten van het leven van onze buren.Dit draadje op Twitter is ook zo'n pareltje. Goed ons/mij weer te realiseren dat wat we weten van elkaar vaak niet verder gaat dan de voordeur. En dat je pas weet waar het leven van de ander over gaat als je in zijn of haar schoenen staat.

Lees dit draadje vol van liefde en uithoudingsvermogen..

Hij slamt over hoe we elkaar kwijt raken in een wereld van regels op papier, vooroordelen, schuld en onschuld, macht en politiek om elkaar terug te vinden in de liefdevolle gebeden van oma’s voor hun kleinkinderen.

People have the potential to be powerful.

Harry Baker, Paper People

The Sunshine Kid

Alle veertien minuten gekeken? Toch!?

Zijn gedicht The Sunshine kid gehoord?

Ik werk onder andere als coach. Het is vreugdevol wanneer een ondernemer haar eigen-wijze waarheden herpakt, terugvindt en weer in het zonnetje zet. Wanneer de innerlijke stemmen allemaal gehoord worden, maar de criticaster niet meer de boventoon voert. Ik geloof dat jij en ik, dat wij mensen, alle wijsheden in onszelf hebben voor ons eigen leven. Inclusief de wijsheid dat je soms hulp nodig hebt.

Durf je jouw zonlicht te laten zien?

Durf je alles wat je in je hebt aan kwaliteiten te delen?

Waar word jij echt blij van?

The shadow people

Heb jij wel eens te maken met kritiek, gemene opmerkingen of jaloezie? Laat je dan je hoofd hangen? Hoe mooi zou het zijn als we altijd en overal in staat zijn om elkaar in onze kracht te laten stralen.

Helaas, mensen kunnen bot, onaardig en gemeen zijn tegen elkaar en dat is af en toe ingewikkeld om mee te dealen.

Echter, lastiger wordt het wanneer je niet aardig bent voor jezelf.

Wanneer jij je eigen shadow people bent.

In mijn werk gebruik ik graag het schildenmodel van de Innerlijke Familie. Waar dit model uitermate goed voor is, is het uit elkaar rafelen van wat er gebeurt in jezelf als mens, als ondernemer.

Ben jij je eigen grootste criticaster, haal je je eigen ideeën onderuit, ben je streng voor jezelf en blaas je je eigen kaars uit? Dan bestaat de kans dat je Innerlijke Man de boventoon voert en dat je baat hebt bij een familieberaad en een goed innerlijk huwelijk.

Wie is jouw Little Miss Sunshine?

Waar haal jij de kracht vandaan om die eigen innerlijke criticaster het hoofd te bieden?

Hoe zorg jij dat jouw kaars blijft branden?

Wie is jouw Little Miss Sunshine ~ zoals mijn heerlijke viervoeter dat voor mij is?

We are all stars at heart.

Harry Baker, The Sunshine Kid

Welke wijsheden wil jij met ons delen?

Ik weet dat jij net als Harry Baker over eigen-wijze wijsheden bezig om andere ondernemers te inspireren hoe zij kunnen dealen met innerlijke Shadow people. Advies over wie hun Little Miss Sunshine kan zijn zodat hun Sunshine Kid kan stralen.

Ondernemen betekent alles uit de kast halen, elke keer opnieuw, en jouw unieke talenten met de wereld delen. Wiskunde & Poezië is dat voor Harry Baker. Taal en een liefde voor mens en natuur zijn dat bij mij. Daarom leer ik leven in het bos, wandel ik graag en ben ik een moestuin gestart. Daarom schrijf ik. Daarom wil ik met mensen mooie dingen bereiken die goed zijn voor iedereen in het systeem.

Daarom deel ik graag Harry’s gedichten en mijn kennis van de Innerlijke Familie met jou.

Welke wijsheden wil jij met ons delen?

Deel dit artikel

Plaats een reactie

Meer lezen?

Covey’s derde cirkel: de cirkel van regie

Covey’s derde cirkel: de cirkel van regie

Een derde cirkel? Stephen Covey’s model heeft er toch maar twee? Die van invloed (influence) en van betrokkenheid (concern)?
Ja dat klopt. Maar… er mist volgens mij een derde cirkel in zijn wereldberoemde model. Ik weet dat dit natuurlijk best een beetje boel brutaal is om zo te stellen. Maar ik meen het! Wat vind jij?

Lees verder

Spreek je binnenkort!

Wat leuk dat je met mij van gedachten wilt wisselen. Ik hoor graag waar je het over wilt hebben en zie er naar uit je te spreken. Hartegroet, Madeleine Boerma